Sosyal Medya

Güncel

Filistin’den İİT’ye Mescid-i Aksa için acil toplanma çağrısı

Filistin Başbakanı Hamdallah, İİT'ye İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik ihlalleri ile kentte gerilimi tırmandırması konusunda yaşanan son gelişmeler üzerine acil toplanma çağrısı yaptı.



Filistin BaÅŸbakanı Rami el-Hamdallah, Ä°slam Ä°ÅŸbirliÄŸi TeÅŸkilatı’na (Ä°Ä°T) Ä°srail’in Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya yönelik ihlallerine karşı acil toplanma çaÄŸrısı yaptı.

Filistin BaÅŸbakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, BaÅŸbakan Hamdallah'ın, Ä°Ä°T Genel Sekreteri Yusuf el-Useymin ile yaptığı telefon görüşmesinde, Ä°srail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik ihlalleri ile kentte gerilimi tırmandırması konusunda yaÅŸanan son geliÅŸmeler hakkında bilgi verdiÄŸi bildirildi.

Hamdallah’ın, Ä°Ä°T’ye acil toplanma çaÄŸrısı yaptığı aktarılan açıklamada, “Ä°srail’e güvenlik gerekçesiyle Mescid-i Aksa’nın statüsünü deÄŸiÅŸtirme konusundaki adımlarından vazgeçmesi için baskı yapılması gerektiÄŸini” söylediÄŸi belirtildi.

Açıklamada ayrıca Hamdallah’ın bütün Arap ve Ä°slam dünyası ülkelerine Kudüs, Ä°slam ve Hristiyan mukaddesatını savunma konusundaki sorumluluklarını yerine getirmesi konusundaki çaÄŸrısını da bir kez daha yinelediÄŸine yer verildi. 

İsrail polisi, cuma günü Mescid-i Aksa'da silahlı saldırıda bulunduğunu iddia ettiği 3 Filistinliyi öldürmüş, olayda yaralanan 2 İsrail polisinin ise kaldırıldıkları hastanede öldüğünü açıklamıştı. İsrail güçleri, olayın ardından 3 gün ibadete kapalı tuttuğu Harem-i Şerif'in iki kapısını dün açmış ve kapılara metal arama dedektörleri yerleştirmişti.

AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.